Att övningsköra

09 Januari 2014, 08:22
Att få börja köra bil är något som de flesta längtar efter och har tänkt länge på. Sommaren 2013 var då jag började övningsköra och nu många motorstopp senare sitter jag och kör hem, till affären eller stallet, ganska problemfritt om jag får säga det själv. Jag tycker att det är en häftig känsla att själv märka hur jag utvecklas och blir bättre hela tiden vilket gör att det är roligare och roligare att köra.

Något som jag däremot vill rikta till er som redan har körkort är detta: Visa lite hänsyn, framförallt till oss som fortfarande inte kan allt! Det är svårt nog att ge sig ut i trafiken utan att ni ska tuta och blinka hejvilt för att det tar lång tid osv. Tänk om vi skulle hetsa om allt i livet som många gör när någon övningskör. När ditt barn sitter och förtvivlat försöker lösa ett mattetal sitter du knappast och tjatar om att det inte är så jäkla svårt istället för att förklara, men om någon gör ett misstag i trafiken och till råga på allt har en grön skylt på bilen med texten "övningskör", då jäklar!

Nu blir jag mest irriterad när jag t.ex. får motorstopp och någon idiot bakom prompt måste hänga på tutan för att visa att jag bara är ivägen, men för bara några månader sedan fick jag näst intill panik när något sådant hände. Oftast kan vi nog undanvara de 10 sekunder det tar för personen att komma iväg igen så varför inte bara göra det och samtidigt hjälpa någon som behöver det på traven? :)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0